Főoldal · Kapcsolat 01. prilis 2023
  Az alapítvány célja
  Szervezeti felépítés
  Híreink
  Aktuális pályázatok
  Sajtószerepléseink
  Magyar Fiatalokért Díj
  Pályázati útmutató
  Képgaléria
  Linkek, hivatkozások
  Kapcsolatfelvétel
  Támogatók
Das Ziel der Stiftung
Unser Ziel ist: die Unterstützung ausserhalb der ungarischen Grenzen lebenden jungen Ungarn, die ihre ungarischen Wurzeln noch pflegen.

Weiter >>>
The aim of the Foundation
Our aim is to financially support (using both the Foundation's and individuals' financial means) the maintenance of the cultural, scientific and educational relations between the youth living beyond the frontiers and the mother country.

More >>>

További médiaszerepléseinket megtekintheti honlapunk "Sajtószerepléseink" szekciójában.
TÁMOGATÓINK


Paksi Atomerőmű


Hegyvidéki Önkormányzat


Kráter Mûhely


Budapest Bank


Computer Dienstleistungen Bern, Svájc


Patricius Borház


www.miegyutt.hu
http://www.facebook.com/miegyutt

Kérjük, támogassa adója 1%-ával Alapítványunkat!
"A haza örök, s nemcsak az iránt tartozunk kötelességgel,
amely van, hanem az iránt is, amely lehet, s lesz."
/Kossuth Lajos/


Alapítványunk elsődleges célja a világban szétszóródott magyar ifjúság összefogása, egymással való ismerkedésük és kapcsolattartásuk elősegítése. Ennek jegyében évente megrendezzük egy hetes Kárpát-medencei nyári egyetemünket, ahol határon túli és anyaországbeli fiatalok közös programok keretében ismerkedhetnek meg az adott régió természeti és kulturális örökségével, a helyi kisebbség helyzetével.

*Kérjük, támogassa tevékenységünket, és ajánlja fel adója 1%-át Alapítványunk javára!*
Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány
Budahegyvidéki Református Egyházközség, Budapest 1126 Böszörményi út 28.
Az alapítvány adószáma: 18239294-1-43,
Az alapítvány bankja: UniCredit Bank, Budapest 1054 Alkotmány u. 4.,
Számlaszáma: HU94-10900011-00000013-12550001,
A bank pénzforgalmi jelzőszáma: 50910900011,
Ügyfélszáma: 00131255,
Swift Code: BACX HU HB

Áldott karácsonyt és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!


2017.12.22.
Köszönjük a támogatást!

2017.10.26.
Új kuratóriummal folytatja az MFHNA
2017. szeptemberben kelt bírósági végzéssel hivatalossá vált az alapítványunk vezetésében bekövetkezett változás, így ezentúl Maczó Ferenc képviseli szervezetünket.
A kuratórium tagja maradt változatlanul Bajzát Olivér alapító, Megyesi Csilla kurátor és Havadtői László kurátor. Új tagokkal is bővült a kuratórium: Gergely Noémi és V. Kovács Mónika is kurátorként segítik ezentúl az alapítvány tevékenységét.

2017. október elején sor került az első kuratóriumi ülésre, amelyen az év hátralévő részében várható feladatokról született döntés, továbbá a jövő évi programokról és céljainkról is sok szó esett.

Kopp Kristófnak, az alapítvány előző elnökének további sok sikert és jó egészséget kívánunk!
2017.10.24.
Székelyföldi nyári egyetem - Beszámoló
„Hungarikumok – közösség- és értékteremtés” – Székelyföldi nyári egyetem

2016. augusztus 29. és szeptember 3. között Alapítványunk immáron nyolcadik alkalommal rendezte meg Kárpár-medencei nyári egyetemét, ezúttal Székelyföldön, hogy a hungarikumok iránt érdeklődő fiatalok a székely termékmozgalommal is megismerkedhessenek és ötletet merítsenek saját régióik helyi értékek mentén történő újrafelfedezéséhez akár vállalkozói, de legalábbis vendéglátói szerepkörben.

A rendezvény nyitónapján Kovács Lehel, Farkaslaka polgármestere köszöntötte a vendégszeretetéről híres székelyszentlelki Becsali Panzióban tábort verő fiatalokat, majd a „Hungarikumok határon innen és túl” c. pályázati kiírásra beadott tanulmányok díjazottjainak ismertetésére került sor. Első helyezést Győző Réka (Felvidék) nyert el Népviseletes Babák Háza Búcson c. tanulmányával, a második díjat megosztottan kapta Bihary Barbara (Magyarország) A Magyar akácméz, mint hungarikum imázsvizsgálata és Szabó Hanna-Rita (Erdély) Pista bá története: szuvenír, személyiség, szimbólum c. pályaművével.
Gratulálunk kurátorunknak!
A magyar kultúra határokon átívelő egységét és a diaszpórában élő közösségek összetartozását erősítő elkötelezett közösségépítő tevékenység, valamint a VERITAS Történetkutató Intézet létrehozásában és m?ködtetésében végzett munkája elismeréseként MEGYESI CSILLA, a VERITAS Történetkutató Intézet titkárságvezetője, a Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány kurátora Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült.

Az elismerést dr. Áder János köztársasági elnök úr adományozta és Balog Zoltán miniszter út adta át ünnepélyes keretek között 2017. március 14-én a Pesti Vigadóban.

Szívből gratulálunk Megyesi Csillának az elismeréshez!

Az MFHNA kuratóriuma
„Hungarikumok – közösség- és értékteremtés” c. nyári egyetem - Programterv
Helyszín: Székelyszentlélek (Becsali Panzió)

Jelentkezési lap letölthető innen.

augusztus 29. (hétfő)
utazás – felolvasások Székelyföld történetéről
21:00 Tudnivalók ismertetése, kapcsolatteremtő játékok

augusztus 30. (kedd)
9:00 Megnyitó – díjátadás
10:00 Mit tekintünk hungarikumoknak? – kerekasztal-beszélgetés szakértőkkel
résztvevők: Márton István, Hargitai Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete igazgatója, Birinyi József, Hungarikum Szövetség elnöke, Zupkóné Fekete Zsuzsa, kertészeti szaktanácsadó
11:00 Legyen az érték a mérték! A Magyar Értéktár Hungarikum Piramisról – Birinyi József, Hungarikum Szövetség elnöke előadása
12:20 Ebéd
13:00 Látogatás az etédi pálinkafőzdében, valamint az énlakai kazettás templom megtekintése
17:00 Székelyudvarhely felfedezése városnéző quiz kitöltésével
19:00 Vacsora
20:00 Ismerkedő est játékokkal

augusztus 31. (szerda)
9:00 Székely termékmozgalom – Márton István, Hargitai Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete igazgatója előadása
10:30 Gyógynövény mint fejlesztési lehetőség Hargita megyében – Dr. Máthé Emma, a Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány munkatársa – előadás és műhelybeszélgetés
12:30 Ebéd
13:00 Látogatás a kénosi sajtműhelyben és a farkaslakai Székely Gyümölcs Egyesületnél
17:00 „Hungarikumok“ széles értelemben véve a Kárpát-medencében – résztvevők tanulmányainak ismertetése prezentációk keretében
19:00 Vacsora
20:00 Szabad program

szeptember 1. (csütörtök)
9:00 Sport és turizmus – Mezey Zsolt előadása (Hargita Közösség Fejlesztési Társulás ügyvezető igazgatója)
10:00 Nemzeti értékmarketing – Zupkóné Fekete Zsuzsa, kertészeti szaktanácsadó előadása
11:00 A fenti témák csoportos megvitatása csoportvezető segítségével, majd az eredmények ismertetése
13:00 Ebéd
14:00 Látogatás Korondon: méhészet, fazekasság (gyakorlati műhelyfoglalkozás is), Parajdon: sóbánya, Szovátafürdő: Medve-tó megtekintése
19:00 Vacsora
20:00 Vetélkedő csoportokban

szeptember 2. (péntek)
9:00 Mikó-vár megtekintése
11:00 Látogatás a Csíki sörgyárban (Csíkszentsimon)
12:30 Ebéd (Zsigmond Malom Panzió, Csíkmadarás)
14:00 Csíkmadarás: malom megtekintése, előadás a jellegzetes székelyföldi ipari, műszaki megoldásokról – előadó: Márton László, mérnök, feltaláló
15:30 A „Csodák Palotája” megtekintése Pro Agricultura Hargitae Universitas csíkszeredai székhelyén János Zsuzsanna elnök vezetésével
16:30 Szabad program Csíkszeredán
17:30 Indulás Pusztinára

szeptember 3. (szombat)
Rövid kirándulás Csángóföldön és éjszaka utazás hazaTárszervezet: Csengeri Ifjúsági Egyesület.

Támogatóink:
Magyar Fiatalokért Díj 2016.

FELHÍVÁS


A Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány 2003. március 15-i aláírással alapította meg a Magyar Fiatalokért Díjat, mely odaítélésének feltételeit a következőkben határozta meg:

- páros évben olyan anyaországi ill.

- páratlan évben olyan határon túli díjazottat jutalmaz, aki a határon túl élő fiatalság összefogásáért, szellemi, kulturális együttműködéséért kifejtett tevékenysége révén kivívta az Alapítvány, valamint támogatói elismerését.

A Kuratórium döntése értelmében a Magyar Fiatalokért Díj 2016. évi kiírásának jelmondata:

“Legjobbjaink rég elhulltanak.
Holnaputánra magunktól elfogyunk.
Megállj csak, mit motyogsz, öreg bolond?
A sírban, hol nemzet süllyed el,
Új kedvvel új ifjúság tolong,
És bölcsőnek díszíti fel.”

(Csengey Dénes)


Ajánlások 2016-ban, a DÍJ Statútuma feltételeinek megfelelően, Magyarországon élő, vagy magyarországi székhelyű, természetes vagy jogi személyt illetnek meg, aki a magyarság szolgálatában végzett tevékenységéért elismerést érdemel.

A 2 díjazott közül, minden alkalommal egy magyar fiatalra, (max. 35 éves) és egy másik már komoly múlttal, munkássággal rendelkező, tapasztalt, elismert természetes, vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem bíró társaságra lehet jelölést tenni.

  1. A díjat alapító okirat, és ezen kiírás alapján a MAGYAR FIATALOK HATÁROK NÉLKÜL ALAPÍTVÁNY internetes, vagy postai címére (mfhn@mfhnalap.org, 1126 Budapest, Böszörményi út 28.) 2016. november 5-ig lehet jelölő szavazatokat leadni az egész világból a díjra.

  2. A szavazatokat kellő indoklással kell ellátni. A díj odaítélésére javaslatot lehet tenni géppel írt, maximum 1db A/4-es oldal terjedelemben, azért, hogy a beérkezett szavazatok alapján a díjat odaítélő Kuratórium teljes bizonyossággal tudjon dönteni az odaítélés helyességéről.

  3. A beérkezett jelölések alapján a Díjat odaítélő Kuratórium 2016. év november 15. napjáig meghozza döntését, és a díjazottakat írásban értesíti a díj átvételének módjáról.

A díj átadása minden évben ünnepélyes keretek között, konferenciával egybekötve zajlik le.

Mindenkit megkérünk, tegye meg ajánló javaslatát a 2016. év díjazottjára!
Beszámoló – Magyar Fiatalokért Díj-átadó ünnepség
Idei évi díjátadónk nyitányaként a Veritas Történetkutató Intézet Horthy-kori Kutatócsoportjának két jeles képviselője tartott előadást közös történelmi múltunk máig fájó kérdésköréről, a trianoni békediktátum következtében elveszített területek visszacsatolásának körülményeiről és átmeneti sikeréről.

Dr. Joó András átfogó képet tárt elénk az első és második bécsi döntés keretében Magyarországnak ítélt felvidéki, kárpátaljai és erdélyi területekről, majd a területi revíziók a világháborút követő lehetőségeiről.
M E G H Í V Ó
„A hazáért élni, szenvedni, s jót tenni,
Ügye mellett önként s bátran bajra menni,
Kárt, veszélyt, rabságot érte fel sem venni,
S minden áldozatra mindenha kész lenni –

Barátom! oly dolgok, melyek az embernek Dicsőség mezején oszlopot emelnek,
S melyekért, bár, míg élsz, sokan nem kedvellnek,
A jók sírodban is áldanak, tisztelnek.”

(Batsányi János)


Szeretettel meghívjuk díjátadó ünnepségünkre, melyet 2016. február 26-án (pénteken) 15:30 órai kezdettel tartunk a Magyar Nemzeti Levéltár Kiállító termében (Cím: 1014 Budapest, Bécsi kapu tér 2-4.)
Döntés a Magyar Fiatalokért Díj-ról
Alapítványunk 2015. november 5-i kuratóriumi ülésén partnerszervezeteink valamint magánszemélyek ajánlásai alapján a következő jelölteket választotta ki a Magyar Fiatalokért Díjra:

2014. évi kiírásunk alapján:

  • Dr. Univ. Kőrösi Mária, a Partiumi Keresztény Egyetem Közgazdaságtudományi Karának docense


2015. évi kiírásunk alapján pedig:

  • Pogár László, a Moldvai Csángómagyarok Szövetségének (MCSMSZ) elnöke.

  • Répási István, a Beregszászi „Bereg” Mozgáskorlátozottak Sport és Egészségjavító Klub Társadalmi Szervezet titkára


Oldal: 1 / 9 1 2 3 4 > >>
KÜLDETÉSÜNK:
..Saját, valamint az alapítványhoz csatlakozók anyagi erejével támogatni a határon túl élő magyar fiatalok anyaországgal való kulturális, tudományos, oktatási, nevelési területen történő kapcsolattartását, amelyet Magyarországon, vagy a magyar fiatalok érdekében külföldön fejtenek ki...
Részlet az Alapító Okiratból

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on

MFHN Alapítvány a Facebook-on
Közhasznúsági jelentések
Önkénteseket keresünk
Ha...
  • örömmel veszel részt Kárpát-medencei programokban
  • szívesen szervezel ifjúsági rendezvényeket
  • nem riadsz vissza a pályázatírástól
  • és a papírmunka sem tántorít el
Alapítványunk várja jelentkezésed az mfhn@mfhnalap.org email címen!